Psajdak - Forum dla Zjaponizowanych xD

Forum dla Zjaponizowanych.

#1 2009-11-18 19:12:39

Michiko

Administrator

10255909
Punktów :   

Naruto

Temat będzie burzliwy xD

Naruto manga i anime na jej podstawie autorstwa Masashiego Kishimoto, obecnie wydawane po polsku przez wydawnictwo JPF.
Opowiada o wszyscy wiedzą raczej czym, czyli o dzieciaku z ADHD i daltonizmem (ten pomarańcz do niebieskiego! O.O), który mimo tego, że jest beztalenciem i nikt go nie lubi, nie zostaje emo a postanawia zostać hokage, czyli przywódcą swojej wioski. Warto jeszcze wspomnieć, że rzecz dzieje się w wymyślonym przez autora świecie, który podzielony jest na kraje, w (prawie) każdym kraju znajduje się  jakaś wioska, np. w Kraju Ognia znajduje się wioska Naruta Konoha, która jest większa i bogatsza niż moje miasto, ale to cały czas wioska.

Tak więc moje zdanie:  do tomu 28 i 134 odcinka pierwszej serii to anime jest bardziej cool, po- na  odwrót. Ludzie, tego nie da się oglądać, niedawno załadowałam jakiś odcinek z shippuuden, kiedy Srasek i Suigets szukali miecza Zabuzy. Wszystko było pozmieniane! W dodatku szukanie miecza w mandze zajęło im dwie strony, ale zrobiono z tego cały odcinek anime.

Do tego główny bohater. Jak to czytamy albo oglądamy, to jest cool luzak kolesiem, ale naprawdę my też byćmy go tak traktowali, nie oszukujmy się.

Moim zdaniem Narut powinien sie już dawno skończyć. Pan Masashi dość już zarobił: kasę (za OST, gadżety, stroje do cosplayu, oczywiście tomiki, dvd, gry i chapy do Weekly SHonen Jump- też tego tam za darmo nie daje), sławę i dobre imię. To ostatnie powoli traci i nawet nie zauważa.

I kreska. Nie podoba mi się, jest zbyt prosta.

Telenowela.

#2 2009-11-19 18:10:08

Tekashi

Administrator

2398314
Call me!
Punktów :   
Last.fm: Teka_chan

Re: Naruto

Telenowela? Dokładnie! XD
Ale i tak to uwielbiam. XD
Raaaany, wspomnienia wracają x3

http://i35.tinypic.com/102p7dg.gif
Tsukasa datta~! ♥

#3 2009-11-23 14:44:12

Michiko

Administrator

10255909
Punktów :   

Re: Naruto

To było moje pierwsze anime (nie licząc pokemonów, dragon bolów itp. itd.)
Obejrzałam dwa razy.

No co, mała byłam xO

Ale nie, ta rozbudowana fabuła jest świetna.

Stopka forum

RSS